06 19 19 09 72

Ontmoet Stappy

In een ver, heel ver land leven de Stappysauriurs. Het is een vriendelijke diersoort, die houden van gezelligheid.

De Stappysauriurs leven in grote groepen en eten voornamelijk planten en gras. Hierdoor heeft hun buik een groene gloed. En omdat het er zo lekker warm is, hebben de Stappysauriurs een mooie, zachte, roze vacht.

Er was een Stappysauriur die door anderen kortweg Stappy werd genoemd. Stappy was erg avontuurlijk en nieuwsgierig. Stappy ging altijd op pad om nieuwe plekken te ontdekken. De bossen, de velden, de bergen, de grotten, het strand... Stappy was overal geweest en had alles al gezien. Op een dag besloot het gezellige roze knuffelbeest om de verre wereld eens te ontdekken. Op de wereldkaart werd een bestemming gekozen: 'Eersel, dat klinkt wel aardig', dacht Stappy. Er werd afscheid genomen van alle vriendjes en vriendinnetjes, en Stappy ging op pad.

Onderweg kwam Stappy door prachtige landschappen en ontmoette nieuwe vrienden. Toch bleef Stappy nieuwsgierig naar dat plaatsje in Nederland, en stapte stevig door.

In de Lente van 2017 was het eindelijk zover: Stappy kwam aan in Eersel. Het hele dorp werd verkent. 'Wat is het hier leuk!', dacht Stappy. 'Hier wil ik wel een tijdje blijven.' Vlak bij het Gemeentehuis vond Stappy een fijne zwemvijver, en in het bosje ernaast speelde Stappy met de eekhoorns en eendjes.

Niet lang daarna werd Stappy gezien door een paar kinderen die in het park aan het spelen waren. 'Wat is dat nou?' dachten ze, en filmden stiekem het bijzondere roze beest. Ze kwamen er al gauw achter dat Stappy erg vriendelijk was, en wel van spelen hield. De volgende middag gingen de kinderen een wandeling maken, en vroegen of Stappy met hen meeging. Dat wou Stappy wel! Het was erg gezellig, en ze lachten wat af.

De organisatie van de Avond4Daagse hoorde van de gezellige roze wandelaar, die zo pas in Eersel was aangekomen. Ze kregen een goed idee: wat nou als we Stappy vragen om mee te doen met de wandelingen? Dan kunnen alle kinderen in Eersel Stappy leren kennen, en kan Stappy de omgeving ontdekken. Dat vond Stappy een super leuk idee!

Sinds die tijd kun je Stappy ontmoeten bij verschillende activiteiten van de Avond4Daagse. Natuurlijk vooral tijdens de start en finish. Stappy vindt het leuk om samen een warming-up te doen, je aan te moedigen en houdt bovendien van een knuffel of high-five. Stappy gaat ook graag met je op de foto, als een echte bekende ster!

Wil je met Stappy op de foto of wil je met Stappy knuffelen, natuurlijk mag dat. Maar doe wel voorzichtig en ben lief voor onze roze knuffelkont.

Inmiddels is Stappy weer terug naar huis gewandeld. Maar elk jaar tijdens de Avond4Daagse komt onze Mascotte weer naar Eersel. Misschien spot je Stappy wel ergens in het Poelijoepark?

Groetjes en tot snel!

Stappy.

Stappy

"Ach ..... Ed & Henry af en toe een beetje pesten mag toch wel"